Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Botoșani: ANI acuză un primar

ANI acuză un primar. Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat că a identificat mai multe cazuri de conflicte de interese de natură administrativă în rândul funcționarilor publici, printre care se numără și doi botoșăneni: un primar și secretarul general al unei comune din județ.

Printre cei vizați se află Bălășanu Constantin Corneliu, primarul comunei Frumușica. ANI a constatat că acesta a semnat în anul 2021 un contract de asistență juridică cu un cabinet individual de avocatură, aceeași entitate cu care încheiase în anul 2020, în calitate de persoană fizică, un alt contract similar. Această acțiune încalcă prevederile legale, conform articolului 228, alineatul (1), litera b) din O.U.G. nr. 57/2019, coroborate cu dispozițiile articolului 70 și 71 din Legea nr. 161/2003.

Vezi și: Asistenții personali își cer drepturile.

În același context, ANI a evidențiat și cazul Melaniei Răileanu, secretarul general al comunei Prăjeni, tot din județul Botoșani. În timpul exercitării funcției sale publice, aceasta a semnat un act administrativ care i-a adus un folos material personal. O astfel de acțiune contravine prevederilor articolului 79, alineatul (1), litera c) din Legea nr. 161/2003.

Conform ANI, persoanele evaluate au fost informate despre declanșarea procedurii de evaluare, precum și despre drepturile de care beneficiază, inclusiv dreptul de a fi asistate sau reprezentate de un avocat și de a prezenta date sau informații relevante pentru cazul lor, personal sau prin intermediul unui punct de vedere scris.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...