Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Botoșani: Bănci vopsite în culorile drapelului național și amplasate în fața gospodăriilor

Bănci vopsite în culorile drapelului național și amplasate în fața gospodăriilor. Aflată la aproximativ 20 de kilometri de municipiul reședință de județ, comuna Leorda din județul Botoșani a devenit subiect de discuție în Moldova, după ce mobilierul public a fost vopsit în culorile drapelului național.

Cu o populație de aproximativ 2.200 de locuitori, comuna se confruntă cu problemele specifice ale așezărilor rurale din nordul Moldovei. Probleme precum lipsa locurilor de muncă și sărăcia. Autoritățile locale au încercat să modernizeze infrastructura și să promoveze patriotismul în ultimul deceniu. Astfel au decis să vopsească mobilierul stradal în culorile naționale – roșu, galben și albastru.

Multe gospodării aveau bănci vechi și neîngrijite, astfel că acestea au fost înlocuite cu unele noi, finanțate de primărie. Recent, localnicii au fost surprinși cu bănci vopsite în culorile drapelului național în fața caselor lor. Primarul a explicat că această inițiativă vine în întâmpinarea nevoilor populației în vârstă. Aceștia care preferă să petreacă timpul afară și să socializeze.

Vezi și: Primăria se confruntă în continuare cu provocări legate de străzile neasfaltate.

Pe lângă bănci, au fost amplasate și coșuri de gunoi, în special în zona stațiilor pentru mijloace de transport în comun. În total, în Leorda au fost montate 202 bănci și 101 coșuri de gunoi, ceea ce reprezintă un record pentru o așezare rurală. Astfel, s-a ajuns la o bancă pentru fiecare 10 locuitori.

Reprezentanții primăriei au subliniat că decizia de a vopsi băncile în culorile drapelului național are și un scop educațional, fiind un semnal al patriotismului, mai ales pentru tineri. În plus, au evitat culorile politice pentru a nu stârni controverse.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!