Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Botoșani: Comună model la asistență socială

Comună model la asistență socială. Un model exemplar de servicii sociale în nordul Moldovei este oferit de comuna Vârful Câmpului din județul Botoșani. Aceasta se distinge prin investiții considerabile în acest domeniu. Situată la granița dintre Moldova și Bucovina, comuna este cunoscută pentru frumusețea peisajelor și pentru patrimoniul său istoric bogat.

Ca multe alte comunități rurale din regiune, Vârful Câmpului se confruntă cu îmbătrânirea populației și migrația tinerilor spre Occident. Însă, autoritățile locale au dezvoltat o infrastructură socială eficientă, remarcabilă în contextul din nordul Moldovei. Performanțele obținute aici au dus la nominalizarea unor asistenți sociali și medicali comunitari pentru distincția „Asistentul social al anului” în cadrul Galei Naționale a Excelenței în Asistență Socială.

Vezi și: Eroul zilei, Mara câinele polițist.

Comuna Vârful Câmpului s-a remarcat prin dezvoltarea unei infrastructuri sociale extinse, care include o Unitate de Asistență Medico-Socială și un centru pentru copiii nevoiași sau cu părinți plecați în străinătate. De asemenea, se construiește un centru pentru persoanele vârstnice cu dizabilități. De asemenea, s-a implementat un sistem de îngrijire gratuită la domiciliu pentru bătrânii din comună, care implică asistenți medicali și sociali dedicați.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...