Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Botoșani: Criză în PNL! Mai mulți primari liberali negociază cu PSD

Botoșani: Criză în PNL! Mai mulți primari liberali negociază cu PSD. PNL Botoșani se confruntă cu o criză după ce zece primari au anunțat că părăsesc partidul și trec la Partidul Social Democrat (PSD). Această mișcare a fost influențată de decizia de a comasa alegerile locale cu cele europarlamentare pe 9 iunie. Permițându-le astfel aleșilor locali să migreze între partide fără a-și pierde mandatele.

Negocierile cu PSD au început imediat după ce Valeriu Iftime, un om de afaceri, a preluat conducerea filialei locale. Această schimbare de lider a stârnit nemulțumiri printre primarii liberali. Aceștia au fost dezamăgiți de deciziile interne din 2021 și de atitudinea percepută arogantă a președintelui grupului „Elsaco” față de organizațiile locale. Există suspiciuni că această schimbare ar putea fi parte a unui plan al foștilor membri PDL de a prelua conducerea PNL-ului. Cu Valeriu Iftime într-un rol de „președinte în acte” și Cătălin Flutur ca lider de facto al filialei.

Citește și: Demisii în cadrul PNL după ce Costel Șoptică a renunțat la poziția sa

Șansele PNL-ului de a câștiga Consiliul Județean par a fi reduse

Primarii implicati consideră că șansele PNL-ului de a câștiga Consiliul Județean sunt reduse. Dorința de a evita opoziția pentru încă patru ani îi împinge să caute alianțe politice noi. PSD a devenit o opțiune atractivă, iar negocierile au fost conduse în principal de Verginel Gireadă, singurul liberal care a anunțat deja renunțarea la funcția politică în urma venirii lui Valeriu Iftime. Se așteaptă ca aproximativ zece primari să treacă la PSD. Organizarea unei conferințe de presă este luată în considerare pentru a anunța această schimbare majoră în peisajul politic local.

Cu mai puțin de două luni înainte de startul campaniei electorale, oficializarea acestei migrații politice ar plasa liderii rămași în PNL într-o situație delicată. Găsirea rapidă a altor candidați și reconstruirea organizațiilor locale devin sarcini dificile. Astfel, viitorul PNL la alegerile locale din 9 iunie este amenințat. Poziția lui Valeriu Iftime în funcția de președinte al filialei devine incertă.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...