Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Botoșani: Dan Puric va conferenția alături de strănepotul lui Alexandru Ioan Cuza

Dan Puric va conferenția alături de strănepotul lui Alexandru Ioan Cuza. Pe 24 ianuarie, în holul Cinematografului Unirea, se va desfășura o expoziție cu tema „Unirea Principatelor Române”. Botoșănenii sunt invitați la evenimentul „Unirea, națiunea a făcut-o!”. Acesta este organizat de Biroul parlamentar al președintelui Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților, Marius Constantin Budăi, împreună cu Consiliul Județean Botoșani și Primăria Municipiului Botoșani. Evenimentul va avea loc miercuri, 24 ianuarie, începând cu ora 15:00, la Cinema Unirea.

Vezi și: Ziua Unirii sărbătorită la Târgu Frumos.

La dezbaterea organizată cu ocazia Unirii Principatelor Române vor participa dr. Bogdan Cuza, strănepotul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, și Dan Puric. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Muzeul Județean Botoșani, Teatrul „Mihai Eminescu” și Cinema „Unirea”.

În holul Cinematografului „Unirea” va fi amenajată o expoziție cu tema „Unirea Principatelor Române”, structurată în trei secțiuni. Prima secțiune va fi o expoziție foto-documentară coordonată de istoricul dr. Sergiu Balanovici, cea de-a doua secțiune va cuprinde elemente numismatice realizate de Mihai Cornaci, iar ultima secțiune va include tablouri și obiecte de artă din patrimoniul Muzeului Județean Botoșani și de la artiștii botoșăneni, sub coordonarea Anei Florescu.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...