Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Botoșani: DNA a sigilat biroul primarului Cosmin Andrei în această dimineață!


DNA a sigilat biroul primarului Cosmin Andrei în această dimineață! Este din nou agitație în administrația botoșăneană! În această dimineață, ușa biroului primarului Cosmin Andrei a fost sigilată de către ofițerii Direcției Naționale Anticorupție. Este de remarcat că aceste acțiuni au loc la doar câteva zile după ce fostul primar Cătălin Flutur a solicitat, într-o interpelare în cadrul ședinței Consiliului Local, clarificări privind „dosarele penale instrumentate de DNA, în care este implicat municipiul Botoșani”. Potrivit informațiilor furnizate de fostul edil, o anchetă DNA ar viza, încă de săptămâna trecută, Direcția de Taxe și Impozite Locale Botoșani. Aceasta instituție este subordonată Primăriei Botoșani.

Vezi și: Școli dotate cu bani din PNRR.

Surse neoficiale indică că mai multe persoane sunt așteptate astăzi la DNA Suceava. Asta în cadrul unui dosar care investighează angajări ilegale la Direcția de Taxe și Impozite din Botoșani. Printre cei vizați s-ar afla chiar primarul Cosmin Andrei. 

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție –  Serviciul teritorial Suceava, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în cursul anului 2021. Acestea săvârșite de către funcționari publici în legătură cu fraudarea unor concursuri de angajare. În cursul zilei de 02 februarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în două locații situate pe raza municipiului Botoșani. Una dintre acestea este sediul unei instituții publice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava”. Acestea au fost transmie de către reprezentanții DNA Suceava în urmă cu scurt timp.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv pe Instagram.

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...