Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Botoșani: Focuri de armă și urmărire pe zăpadă

Focuri de armă și urmărire pe zăpadă. Poliţiştii de frontieră botoșăneni au descoperit şi confiscat 4.000 pachete cu ţigări, în valoare de peste 38.000  lei. Marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă. Pentru imobilizarea bărbatului care le transporta, colegii noștri au folosit armamentul din doare cu respectarea prevederilor legale. Trăgând mai multe focuri de avertisment, atât în plan vertical, cât și către pneurile autoturismului condus de acesta.

Vezi și: Starea drumurilor naționale din zona Moldovei.

În data de 08.01.2024, poliţiştii de frontieră botoșăneni beneficiind de sprijinul colegilor din cadrul Poliției Botoșani au desfășurat o acțiune punctuală pentru combaterea contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. În cadrul acțiunii desfășurate au identificat, în municipiul Botoșani, un autoturism suspect a fi implicat în activități de contrabandă.

Șoferul autoturismului suspect nu a oprit

Șoferul autoturismului suspect nu a oprit la semnalele regulamentare ale polițiștilor de frontieră. În consecință, aceștia au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, cu respectarea prevederilor legale, trăgând mai multe focuri de avertisment, atât în plan vertical, cât și către pneurile autoturismului. Deși era urmărit de autospeciala de poliție cu semnale acustice și luminoase, conducătorul auto și-a continuat deplasarea către Dorohoi. În localitatea Pădureni, județul Botoșani, pe fondul vitezei excesive, a lovit un cap de pod.

Citește și Spectacol pentru cei mici la Ateneul din Iași

Șoferul a abandonat autoturismul și a fugit, dar colegii noștri l-au urmărit aproximativ un kilometru și, pentru că nu s-a supus somației legale, au efectuat două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale. În urma primelor cercetări, polițiștii de frontieră au constatat că la volan se afla un bărbat din județul Botoșani, în vârstă de 33 de ani, iar autoturismul avea montate numere false de înmatriculare. În prezent, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă și desfășoară activități specifice în vederea stabilirii întregii arii infracționale și tragerii la răspundere a tuturor persoanelor implicate.

Nu uitați să ne urmăriți pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...