Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Botoșani: În top 10 cei mai mari procesatori de lapte românesc

În top 10 cei mai mari procesatori de lapte românesc. Botoșani găzduiește o fabrică care se numără printre cei mai importanți zece cumpărători de lapte achiziționat în 2023. Aceasta este singura unitate de procesare din regiunea de dezvoltare Moldova care se află în acest top 10.

Conform datelor furnizate de Agenția de Plăți și Intervenții pentru Agricultură (APIA) și analizate de Economica.net, în 2023, totalul laptelui achiziționat de către actorii de pe piață a depășit puțin peste 1 miliard de kilograme. Cantitatea de lapte cumpărată de către primii zece cumpărători principali a însumat 476,2 milioane de kilograme. Asta comparativ cu 467,8 milioane de kilograme înregistrate cu un an în urmă.

Vezi și: Concurs de proiecte adresat grupurilor parohiale de tineret din județele Iași, Botoșani și Neamț.

Five Continents Group, o companie din județul Botoșani, ocupă locul 10 în acest clasament și este unicul procesator de lapte din regiunea Moldovei prezent în topul celor mai mari cumpărători de lapte românesc. Este de remarcat faptul că este prima dată când Five Continents Group reușește să intre în acest top al celor mai importanți cumpărători de lapte din România.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...