Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Botoșani: De pe 18 martie se pot depune cererile pentru obținerea tichetelor sociale

De pe 18 martie se pot depune cererile pentru obținerea tichetelor sociale. Începând cu data de 18 martie, Direcția de Asistență Socială Botoșani va primi cererile pentru acordarea tichetelor sociale. Aceste ajutoare sunt destinate pensionarilor din sistemul public de pensii care au un venit net lunar mai mic de 1.307 lei. Acest ajutor financiar, în valoare de 100 de lei de persoană, se adresează pensionarilor care au împlinit sau împlinesc vârsta de 65 de ani în cursul acestui an și care primesc venituri lunare sub limita menționată.

De asemenea, cei care solicită acest ajutor nu ar trebui să beneficieze deja de alte forme de asistență socială destinate persoanelor cu nevoi speciale. Altele cum ar fi indemnizațiile pentru persoanele cu handicap grav sau accentuat. Pentru a depune cererea, solicitantul trebuie să prezinte copia actului de identitate și cuponul de pensie din luna anterioară. Actele se depun la sediul Direcției de Asistență Socială, situat pe strada Săvenilor nr. 12. Tichetele sociale vor fi disponibile pentru ridicare la aceeași adresă începând cu data de 25 martie, în intervalul orar 8:30 – 16:30.

Vezi și: Cel mai bogat liceu de la țară.

Aceste tichete sunt acordate de două ori pe an. Sunt acordate în apropierea sărbătorilor pascale și a sărbătorilor de iarnă, conform unei Hotărâri de Consiliu Local din 2016. În schimbul acestora, pensionarii pot beneficia de bunuri și servicii în valoare echivalentă. Aici includem alimente, îmbrăcăminte, produse de igienă, medicamente și servicii medicale sau de curățenie. Lista unităților de unde pot fi achiziționate aceste produse sau servicii va fi distribuită împreună cu tichetele către pensionari.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...