Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Botoșani: Inițiative pentru prevenirea dependențelor destinate elevilor din licee

Botoșani: Inițiative pentru prevenirea dependențelor destinate elevilor din licee. Acţiunile au fost iniţiate pentru un grup de aproximativ 3.000 de elevi din liceele din Botoşani, începând cu data de 19 februarie şi până pe 3 iunie. Centrul de consiliere şi tratare a persoanelor afectate de adicţii „Sfântul Apostol Andrei”, sub coordonarea Protopopiatului Botoşani, derulează acest program în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani.

Acţiunea cuprinde prezentări despre dependenţe. Susţinute în sălile de clasă de către specialiştii centrului, urmate de mărturii ale unor persoane aflate în proces de recuperare. La finalul prezentărilor, elevii au ocazia să pună întrebări. În plus, au putut să se înscrie cu lucrări autentice pentru Simpozionul „Adicţiile şi efectele lor”. Acesta va avea loc pe 3 iunie la Protopopiatul Botoşani.

Această iniţiativă vizează conștientizarea pericolelor asociate consumului de substanţe sau comportamentelor adictive. Totul, într-o perioadă în care se observă o creștere a acestor practici în rândul tinerilor. Directorul Centrului „Sfântul Apostol Andrei”, preotul Andrei Manolea, subliniază importanţa prevenirii și necesitatea înțelegerii cauzelor profunde care duc la dependență.

Programul acoperă mai multe licee din zonă. Sunt programate prelegeri la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Flămânzi, Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona, Colegiul Național „A.T. Laurian”, Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”, Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Colegiul Economic „Octav Onicescu” și Seminarul Teologic „Sfântul Gheorghe” din Botoșani, pe parcursul anului școlar 2023-2024.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...