Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Botoșani: Laborator de radioterapie la Spitalul “Mavromati“

Laborator de radioterapie la Spitalul “Mavromati“. Consiliul Judeţean Botoşani, în colaborare cu Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati”, a inițiat proiectul unui laborator de radioterapie modern, au comunicat, marţi, oficialii CJ.

CJ a avizat parametrii tehnico-economici ai laboratorului, pe baza unui studiu de fezabilitate recent realizat. Astfel, clădirea va ocupa o suprafaţă de 1.848 de metri pătraţi şi va avea un regim de înălţime 2S+P+E. Investiția estimată se ridică la 56,9 milioane de lei.

Vezi și: În decursul unui an, zece fete minore devin mame.

“Construirea unui laborator de radioterapie este imperativă pentru Botoşani. Întrucât, din nefericire, numărul persoanelor diagnosticate cu cancer s-a dublat în ultimii zece ani. Dezvoltarea laboratorului de radioterapie reprezintă soluţia pentru ca acești pacienți să fie tratați local, fără a fi nevoiți să se deplaseze către diverse centre medicale din țară”, a afirmat președintele CJ, Doina Federovici.

Proiectul laboratorului de radioterapie completează seria de investiţii pe care CJ le-a derulat pentru îmbunătăţirea sistemului sanitar din Botoşani. Conform oficialilor CJ, în ultimii trei ani, autoritatea judeţeană a alocat aproximativ 50 de milioane de euro pentru modernizarea Spitalului Judeţean.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv pe Instagram.

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...