Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Botoșani: Modernizarea stadionului va costa 30 de milioane de euro

Modernizarea stadionului va costa 30 de milioane de euro. Luni, 8 ianuarie, consilierii locali vor convoca o ședință extraordinară pentru a vota proiectul de hotărâre privind transferul amplasamentului. Acesta este format din C1 parțial și teren aferent, situat în orașul Botoșani, către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Compania Națională de Investiții. Acest amplasament este parte a Stadionului Municipal și se dorește predarea acestuia în vederea realizării de către CNI a obiectivului de investiții „Reabilitare, modernizare, dotare și extindere Stadionului Municipal Botoșani”. În ședința ordinară din luna decembrie, consilierii au aprobat demolarea construcției actuale a Stadionului Municipal.

Vezi și Vaslui: 1,2 milioane de lei pentru teatrul „Victor Ion Popa” din Bârlad

Valoarea totală a investiției pentru reabilitare este de aproximativ 30 de milioane de euro. Implică transformarea stadionului într-un complex modern cu tribune acoperite ce va putea găzdui între 10.000 și 12.000 de spectatori. Modernizarea include:

  • tribune acoperite cu o capacitate mare de locuri
  • facilități pentru persoanele cu dizabilități
  • săli de antrenament
  • recuperare pentru sportivi
  • spații administrative, comerciale și de alimentație publică
  • parcaje subterane pentru evenimente sportive și locuitorii zonei

Stadionul va fi omologat conform regulamentelor Federației Române de Fotbal și ale UEFA, având clasificarea de stadion de categoria I, nivel internațional de competiție. De asemenea, amenajările propuse vor permite găzduirea unor evenimente culturale, sociale sau comerciale. Construit în două etape majore între anii 1970 și 1990, Stadionul Municipal Botoșani, în prezent cu o capacitate de 7.600 de locuri, va beneficia de această modernizare amplă pentru a se adapta standardelor și nevoilor actuale.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

februarie 9, 2024

37 de milioane de lei pentru reconstrucția podului...

februarie 9, 2024

Șomaj mare la nivelul județului. La finele...

februarie 9, 2024

4,5 milioane de lei finanțare pentru sport....