Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Botoșani: Muzeu transfrontalier dedicat poetului Mihai Eminescu

Muzeu transfrontalier dedicat poetului Mihai Eminescu. Proiectul „Muzeul în continuare”, evaluat la 1,5 milioane euro, a fost depus în parteneriat de către Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”. Din această sumă, grantul transfrontalier constituie 90%, în timp ce contribuția celor doi parteneri este de 10%. Fiecare partener contribuie cu o sumă egală, reprezentând 50% din valoarea totală a proiectului.

Scopul proiectului este de a crea un muzeu comun în România și Republica Moldova pentru conservarea, valorificarea și promovarea eficientă și completă a patrimoniului eminescian.

Vezi și: Mită la Spitalul TBC.

În special, se dorește extinderea Muzeului Eminescu de la Memorialul Ipotești în cadrul Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți. Astfel, se va iniția vizitarea muzeului la Ipotești și se va încheia la Bălți. Acolo unde, într-o clădire istorică, se va amenaja un muzeu nou cu materiale despre Eminescu existente în Republica Moldova.

La Ipotești, Muzeul Eminescu va fi complet refăcut și extins de la 9 la 13 săli de expoziție. În cadrul proiectului, se va crea și o hartă interactivă digitală a locurilor prin care a trecut Mihai Eminescu, precum și tururi virtuale pentru muzeu.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...