Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Botoșani: Peste 5.000 de locuitori din Botoșani se confruntă cu amenințarea pierderii locurilor de muncă

Valeriu Iftime, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Botoșani, a adus în atenție problema a peste 5.500 de botoșăneni. Aceștia riscă să-și piardă locurile de muncă în industria textilă și a confecțiilor.

Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, Iftime a subliniat că această amenințare planează din cauza costurilor mari de producție și a necesității de a face prețuri competitive pe piața internațională a lohnului. El a propus ca statul să aleagă între reducerea impozitării muncii în această industrie sau riscul disponibilizării a mii de oameni.

CCIA Botoșani s-a angajat să aducă problema pe masa Guvernului în încercarea de a găsi soluții.

Citește și: Dezbatere publică pentru programul „Rabla pentru Sobe”.

Problema a fost dezbătută și în cadrul unei întâlniri la Camera de Comerț. Valeriu Iftime a subliniat necesitatea predictibilității pentru această industrie. Acesta încheie contracte cu peste un an înainte de a intra în producție. Mai mult, industria textilă are nevoie de o creștere salarială sustenabilă. Este nevoie de o menținere a prețului final corect pe piața internațională.

Este evidentă contradicția dintre creșterea salariilor și menținerea prețurilor de producție rezonabile.

Valeriu Iftime a solicitat sprijinul unei firme pentru elaborarea unei analize cu privire la impactul asupra bugetului statului în cazul pierderii a peste 5.500 de locuri de muncă în industria textilă. Acest demers își propune să arate diferența dintre costul fiscal al unei măsuri de reducere a impozitelor pe muncă. Totodată, are în vedere și impactul economic al închiderii unor ramuri vulnerabile, cum ar fi industria textilă și a confecțiilor.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...