Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Botoșani: Rețeaua de apă și canalizare va fi extinsă în urma implementării unui proiect finanțat cu fonduri europene

Rețeaua de apă și canalizare va fi extinsă în urma implementării unui proiect finanțat cu fonduri europene.

Primăria Municipiului Botoșani a fost aleasă pentru a primi finanțare în cadrul apelului de proiecte pentru extinderea rețelelor de apă și canalizare, gestionat de Zona Metropolitană.

Proiectul va fi realizat prin PNRR

Proiectul de extindere a rețelei de canalizare în zona Lebăda, municipalitatea Botoșani și satul Curtești, comuna Curtești, depus în cadrul componentei C1 – Managementul Apei a Planului Național de Redresare și Reziliență, are o valoare eligibilă de 10,1 milioane de lei cu TVA.

În prezent, în zona Lebăda lipsește un sistem de canalizare menajeră, ceea ce duce la infiltrația dejecțiilor în pânza freatică și la poluarea apelor subterane. Proiectul propune extinderea rețelei de apă uzată pe o lungime de 8 km, din care 7,1 km reprezintă rețea de colectare a apelor uzate, iar 0,9 km conductă de refulare.

Citește și Fără apă potabilă în mai multe localități din județul Iași

De-a lungul traseului vor fi amplasate 217 cămine de vizitare, iar datorită diferențelor de altitudine, vor fi construite șase stații de pompare a apelor uzate. Rețeaua nou proiectată va avea capacitatea de a deservi 415 racorduri pentru utilizatorii actuali și viitori. Se estimează că în primul an de funcționare vor fi aproximativ 300 de utilizatori în Botoșani și 470 în Curtești, însă numărul va crește semnificativ în urma investițiilor imobiliare din zonă, estimările indicând peste 2.000 de utilizatori.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...