Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Botoșani: Școli dotate cu bani din PNRR

Școli dotate cu bani din PNRR. Consiliul Județean Botoșani a reușit să obțină finanțare din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru un proiect menit să îmbunătățească infrastructura educațională a unităților de învățământ special și a celor conexe.

Finanțarea se va concentra asupra dotării Școlii Profesionale Speciale „Ion Pillat” din Dorohoi și a Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională. Valoarea totală a proiectului este de 1,5 milioane de lei.

Gina Poenaru, reprezentanta instituției, a detaliat că finanțarea va acoperi nevoile de

  • materiale didactice,
  • echipamente pentru laboratoare de informatică (inclusiv echipamente TIC),
  • echipamente digitale pentru dotarea laboratoarelor,
  • mobilier pentru sălile de clasă, și materiale specifice.

Vezi și: Vila lui Ceaușescu a devenit casă pentru oamenii străzii.

În cadrul proiectului, s-a inițiat o licitație pentru achiziționarea de mobilier în valoare de 300.000 lei, până la data de 12 februarie. De asemenea, proiectul include deja achiziționarea de dotări pentru atelierele de croitorie. Totodată și de echipamente de sport pentru recuperare fizică în valoare de peste 316.000 lei. În această lună, vor fi lansate licitații publice pentru alte loturi de materiale didactice și electronice. Acestea în valoare de 855.000 lei.

Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în îmbunătățirea condițiilor educaționale pentru elevii unităților de învățământ special și pentru cei cu nevoi educaționale speciale.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv pe Instagram.

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...