Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Botoșani: Se finalizează drumul național Botoșani – Târgu Frumos

Modernizarea drumului național Botoșani – Târgu Frumos este aproape gata! Finalizarea modernizării drumului național DN28 B, care conectează Târgu Frumos și Botoșani, este aproape de termen. Tronsoanele de drum unde straturile asfaltice nu au fost încă așternute reprezintă mai puțin de 1 kilometru din lungimea totală a drumului.

Proiectul a fost aprobat în 2018 de CNAIR, cu o alocare bugetară de 57 de milioane de euro. Procedura de licitație s-a desfășurat în noiembrie 2019, iar contractul a fost semnat în mai 2020. În prezent, progresul lucrărilor a atins 96%.

Vezi și: Tichete sociale pentru sute de pensionari.

DN28 B are o lungime totală de 71,5 kilometri, și a inclus și construcția unui sens giratoriu la intrarea în Târgu Frumos. Cele trei tronsoane de drum unde straturile asfaltice nu au fost încă aplicate reprezintă o porțiune minoră, totalizând mai puțin de 1 kilometru din întreaga lungime a drumului, conform telem.ro. Aceste zone includ porțiuni cu alunecări de teren, în apropierea Mănăstirii Zosin și la limita dintre județele Botoșani și Iași. În prezent, constructorul lucrează la consolidarea acestor trei tronsoane.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...