Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Botoșani: Țigări de contrabandă reținute cu focuri de armă

Botoșani: Țigări de contrabandă reținute cu focuri de armă. Polițiștii de frontieră botoşăneni au descoperit și ridicat în vederea confiscării, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competenţă, 5.000 de pachete cu ţigarete de contrabandă. Valoarea totală era de aproximativ 50.500 de lei.

În data de 12 februarie., poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Românești și polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani au organizat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete.

Pe timpul acţiunii, în jurul orelor 18.40, un echipaj format din poliţişti de frontieră a observat pe direcţia localităţii de frontieră Românești, mai multe persoane. Acestea transportau dinspre malul râului Prut către teritoriul naţional colete voluminoase.

Vezi și: Amenzi pentru lipsa de responsabilitate!

Pentru reţinerea persoanelor, poliţiştii de frontieră au efectuat somaţiile legale prin voce. Însă pentru că persoanele nu s-au supus, colegii noştri au folosit armamentul din dotare. Au fost trase două focuri de armă în plan vertical, fără a fi înregistrate victime sau pagube materiale. Coletele transportate au fost abandonate pe teritoriul naţional, în timp ce persoanele au reușit să fugă și să se ascundă, profitând de vegetația din zonă.

La inventarierea bunurilor a reieşit faptul că în colete se aflau ţigarete. S-a stabilit cantitatea de 100.000 de ţigarete (5.000 de pachete), în valoare de 50.500 de lei. Bunurile au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor. În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate. La finalizare urmează a fi luate măsurile legale ce se impun.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!