Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Botoșani: Un milion de euro pentru persoanele cu dizabilități

Botoșani: Un milion de euro pentru persoanele cu dizabilități. Cu începerea lucrărilor pentru un proiect important, joi, s-a dat startul amenajării unui centru de zi numit „Sfântul Andrei”. S-a dat startul și construcției a două locuințe protejate, „Iris” și „Phoenix”. Aceste investiții, în valoare de aproximativ un milion de euro, sunt parte din proiectul de extindere a serviciilor sociale furnizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Botoșani.

Finanțarea, în sumă de 3,2 milioane lei din partea Consiliului Județean Botoșani și 1,4 milioane lei din partea Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Persoanelor cu Dizabilități, prin Programul de Interes Național, va permite dezvoltarea serviciilor destinate persoanelor adulte cu dizabilități și oferirea de opțiuni pentru integrarea acestora în comunitate.

Citește și: Botoșani: Încă un an școlar cu WC-ul în curte.

Cele două locuințe protejate vor oferi adăpost pentru 20 de beneficiari. Centrul de zi „Sfântul Andrei” va furniza servicii pentru 30 de persoane cu dizabilități. Proiectul va implica inclusiv dotarea construcțiilor cu toate facilitățile necesare pentru a asigura o asistență socială completă și adecvată.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

decembrie 1, 2023

În ziua aniversării Zilei Naționale a României,...

noiembrie 30, 2023

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui îndeamnă operatorii...