Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Neamț: Două cazuri noi de rujeolă au fost depistate la minore de 14 ani, respectiv 15 ani

Două cazuri noi de rujeolă au fost depistate la minore cu vârste de 14 ani, respectiv 15 ani.

Direcţia de Sănătate Publică Neamţ a anunţat că au fost confirmate încă două cazuri de rujeolă. Este vorba de două minore cu vârste de 14 ani, respectiv 15 ani, din municipiul Roman.

„Doar una dintre fete avea schema completă de vaccinare împotriva rujeolei. Adolescentele au fost internate la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman, pentru simptome de rujeolă, Ele au fost externate, cu evoluţie favorabilă”, a precizat DSP Neamţ.

Citește și La aproape doi ani de la izbucnirea conflictului din Ucraina, în școlile din Iași sunt doar 20 de copii refugiați

Conform procedurilor, a fost efectuată anchetă epidemiologică pentru depistarea contacţilor direcţi. A fost anunțat şi medicul de familie, în vederea aplicării măsurilor antiepidemice.

DSP Neamţ a anunţat, săptămâna trecută, că a fost depistat primul caz de rujeolă din ultimii trei ani, la un minor în vârstă de 3 ani, din Roman.

Rata de vaccinare cu ROR în judeţul Neamţ a scăzut constant din 2020 şi până în prezent. De la peste 83% acum patru ani, la 49,31% anul trecut.

Rujeola este o boală infecțioasă foarte contagioasă, prevenibilă prin vaccinare.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...