Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Botoșani: La volanul unui ansamblu rutier neasigurat şi cu permisul suspendat

La volanul unui ansamblu rutier neasigurat şi cu permisul suspendat. Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Stânca au depistat la controlul de frontieră un tânăr care conducea un ansamblu auto. Acesta nu figura ca fiind asigurat, iar dreptul de conduce era suspendat.

În data de 05 februarie, în jurul orei 18.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași,  s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru a ieși din țară. La volanul unui ansamblul rutier format din cap-tractor și o remorcă, înmatriculate în România, un cetățean român, în vârstă de 30 de ani.

Vezi și: În decursul unui an, zece fete minore devin mame.

La solicitarea documentelor necesare trecerii frontierei, bărbatul a prezentat și un permis de conducere emis de autoritățile din România. Acesta era valabil pentru categoriile AM, B, B1, C1, C, BE, C1E, CE. În urma verificărilor suplimentare efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul are dreptul de a conduce suspendat. Asta din data 08.11.2023, iar ansamblul rutier nu figurează ca fiind asigurat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce   i-a fost suspendată, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun. Conform prevederilor legale tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv pe Instagram.