Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Neamț: 4,5 milioane de lei finanțare pentru sport

4,5 milioane de lei finanțare pentru sport. Consiliul Județean Neamț a decis oalocare semnificativă, în valoare de 4,5 milioane de lei, pentru finanțări nerambursabile destinate activităților sportive. Potrivit programului de alocare a acestor fonduri pentru anul 2024, se precizează că pot beneficia de aceste resurse atât persoanele fizice sau juridice, fără scop patrimonial, cât și asociațiile sau fundațiile care desfășoară activități non-profit. Alocarea acestor fonduri este realizată conform prevederilor Legii 350/2005. În cadrul proiectului de hotărâre al ședinței ordinare din această lună a Consiliului Județean, se includ și detaliile din Ghidul solicitantului, care stabilește limitele maxime de finanțare, după cum urmează:

  • Pentru o ligă / divizie superioară – maximum 1 milion de lei;
  • Pentru o ligă sau divizie medie – maxim 400.000 de lei;
  • Pentru o ligă sau divizie inferioară – 100.000 de lei. În ceea ce privește sportul pentru toți, suma maximă de finanțare este de 50.000 de lei.

Vezi și: Expoziție dedicată telefoanelor mobile.

Persoanele care doresc să aplice pentru suma maximă de 1.000.000 de lei trebuie să îndeplinească câteva condiții suplimentare:

  • Să nu beneficieze de mai mult de o finanțare într-un an fiscal de la Consiliul Județean;
  • Să nu depășească o treime din totalul fondurilor publice disponibile;
  • În cazul unui club sportiv profesionist, să nu depășească plafonul de 300.000 de euro pentru anul fiscal curent și pentru cei doi ani anteriori.

De asemenea, va fi necesar avizul Consiliului Concurenței. Aceste prevederi par să fie introduse pentru a justifica un eventual răspuns negativ în cazul finanțării Clubului de Fotbal Ceahlăul sau pentru a limita sumele alocate acestuia.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!