Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Neamț: Amenzi de 431.000 de lei date de ISU

În Neamț, locuitorii au fost sancționați cu amenzi de 431.000 de lei date de ISU. În prima jumătate a lunii ianuarie 2024, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț a efectuat o serie de controale la operatorii economici din domeniul turismului și alimentației publice. În urma acestor verificări desfășurate între 1 și 17 ianuarie 2024, au fost identificate 73 de neconformități. Acestea au fost legate de securitatea la incendiu la 16 operatori economici verificați.

Citește un art articol din Neamț: 1.800 de lei amendă pentru că a curățat zăpada

Dintre acestea, 4 neconformități au fost remediate pe loc, iar pentru celelalte 69, ISU Neamț a luat măsuri restrictive. Au fost aplicate 49 de avertismente și 22 de amenzi, valoarea totală a sancțiunilor atingând suma de 431.000 lei.

De menționat este că 8 dintre aceste obiective funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Într-o notă pozitivă, unul dintre cei doi operatori economici sancționați cu oprirea funcționării în data de 29 decembrie 2023 a remis deficiențele și a obținut ulterior autorizația de securitate la incendiu în conformitate cu legislația în vigoare.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!