Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Neamț: Avocatul Poporului, audiențe la Piatra Neamț

Avocatul Poporului, audiențe la Piatra Neamț. Pe data de 12 martie 2024, reprezentanții Biroului Teritorial Bacău al instituției Avocatul Poporului vor fi prezenți în municipiul Piatra-Neamț. Asta, pentru a oferi audiențe cetățenilor din județul Neamț și pentru a primi petiții. Această activitate va avea loc între orele 09:00 și 12:00 la sediul Consiliului Județean Neamț, unde un spațiu dedicat va fi pus la dispoziție în acest scop. Cetățenii au posibilitatea să solicite sprijinul instituției Avocatul Poporului în mod gratuit, fără nicio taxă.

Vezi și: Legea anti-hărțuire la locul de muncă a fost aprobată de Senat. Va trebui doar promulgată de președintele Iohannis.

Pentru a facilita procesul, se recomandă persoanelor interesate să prezinte o cerere concisă la momentul acordării audienței. Cerere în care să expună succint problemele cu care se confruntă, alături de documente justificative în copie. Persoanele interesate se pot înregistra pentru audiențe la numărul de telefon al Biroului Teritorial Bacău din cadrul instituției Avocatul Poporului: 0234-572472.

Programul audiențelor

De asemenea, cetățenii care doresc să se adreseze instituției Avocatul Poporului Biroul Teritorial Bacău pot transmite cererile și prin poștă, la adresa biroului din municipiul Bacău, strada Nicolae Bălcescu nr.5, sau prin e-mail la adresa avpbacau@avp.ro.

Programul de audiențe la sediul din municipiul Bacău este următorul:

  • luni și miercuri între orele 10:00 și 14:00
  • marți și joi între orele 12:00 și 16:00

Este important de reținut că instituția Avocatul Poporului este o autoritate publică autonomă și independentă față de orice altă autoritate publică din România, având drept scop apărarea drepturilor și libertăților persoanelor fizice în relația cu autoritățile publice. De asemenea, este necesar să se precizeze că instituția Avocatul Poporului nu are competența de a se implica în actele autorității judecătorești, cum ar fi dosarele aflate pe rolul instanțelor de judecată sau sentințele pronunțate în aceste dosare.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...