Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Neamț: Campanie de informare, conștientizare și promovare a negocierii colective realizată de ITM

Campanie de informare, conștientizare și promovare a negocierii colective realizată de ITM. Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamţ va desfăşura în perioada următoare Campania Națională de informare și conștientizare a prevederilor Legii nr.367/2022 privind dialogul social. Asta cu modificările și completările ulterioare și Campania Națională  de promovare a negocierii colective în întreprinderile mici și mijlocii.

Campaniile urmăresc promovarea negocierii colective în întreprinderile mici și mijlocii. Inspectorii de muncă vor informa lucrătorii și angajatorii cu privire la:

  • obiectul negocierii colective
  • participarea si reprezentarea în negocierea colectivă
  • procedura de negociere colectivă și efectele contractelor colective de muncă
  • principalele beneficii ale negocierii colective

Vezi și: Obiectiv ambițios pentru PSD, câștigare a fotoliului de primar.

Campania Națională de informare și conștientizare a prevederilor Legii nr. 367/2022 privind dialogul social, cu modificările și completările ulterioare, va avea în vedere informarea privind drepturile individuale si colective ale angajaților și angajatorilor, așa cum sunt prevăzute în actul normativ mai sus menționat.

Acțiunile de conștientizare au ca obiectiv diseminarea informațiilor necesare care să contribuie la apărarea drepturilor și promovarea intereselor profesionale, economice și sociale, scopul final fiind să aducă la masa dialogului social toate părțile implicate.

Inspectorii de muncă vor organiza întâlniri cu angajatori din întreprinderile mici și mijlocii și cu reprezentanți ai organizațiilor patronale și sindicale în data de 07.02.2024 la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Neamţ, în data de 14.02.2024 în sala de ședințe a Primăriei Roman și în data de 21.02.2024 în sala de ședințe a Primăriei Târgu-Neamț.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...