Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Neamț: Cele mai mari taxe și impozite din ultimii ani

În Piatra-Neamț, anul 2024 aduce unele dintre cele mai substanțiale creșteri de taxe și impozite locale din ultimii ani. Proprietarii de locuințe, mașini și terenuri se confruntă cu o majorare de aproximativ 14% în comparație cu anul precedent.

De la data de 5 ianuarie 2024, rezidenții din municipiul Piatra-Neamț achită taxe și impozite locale, reflectând o creștere de 13,8%. Astfel, dacă în anul anterior proprietarii de apartamente plăteau 239 de lei, în acest an suma a crescut cu 32 de lei, ajungând la 271 de lei.

Vezi și: Neamț: Localități care rămân fără curent electric.

Această ajustare reflectă indexarea conform ratei anuale a inflației și se numără printre cele mai semnificative majorări din ultimii ani. Cu toate acestea, există municipalități în țară unde taxele și impozitele nu au cunoscut o creștere atât de amplă. De exemplu, în Oradea, acestea au crescut doar cu 7%. Această creștere a fost instituită datorită identificării unei soluții legale. De asemenea, ele sunt menite să reducă presiunea financiară asupra mediului de afaceri și a populației.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...