Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Neamț: Cutremur in zona Bicaz!

Cutremur in zona Bicaz! Autoritățile din Neamț anunță că nu sunt motive de panică în urma cutremurului ce a avut loc în apropierea Barajului Izvorul Muntelui (Bicaz).

„Am discutat cu Inspectorul Șef al ISU Petrodava Neamț, domnul general Ciprian Mitrea, și am luat decizia efectuării unei evaluări în zonă. Totodată, am solicitat conducerii Hidroelectrica să ne comunice valorile înregistrate de seismograful existent în baraj. Dar și dacă construcția hidrografică a fost în vreun fel afectată. Nu sunt motive de panică!”, a transmis prefectul de Neamț.

Vezi și: Polițiștii locali au întors la școală zeci de elevi surprinși că chiulesc.

Reamintim că un cutremur de peste 3 grade. Epicentrul în județul Neamț, lângă barajul de la Bicaz, a avut loc pe 28 martie.

„În ziua de 28 Martie 2024 la ora 08:36:51 (ora locală a României) s-a produs în Moldova, Neamț un cutremur slab cu magnitudinea 3.3. Acesta a fost la adâncimea de 12.9 km. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 20 km V de Piatra Neamt, 65 km V de Roman, 76 km NV de Bacau, 78 km S de Suceava.” – au transmis reprezentanții Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Cutremurul a avut epicentrul într-o zonă neobișnuită din județ, între Dodeni și Izvoru Muntelui, în apropierea Barajului Izvorul Muntelui.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...