Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Neamț. Expoziţie arheologică inedită dedicată aşezării urbane de la poalele Cetăţii Neamţ

Neamț. Expoziţie arheologică inedită dedicată aşezării urbane de la poalele Cetăţii Neamţ.

Muzeul de Istorie şi Etnografie din Târgu Neamţ găzduieşte acum o expoziţie dedicată aşezării urbane de la poalele Cetăţii Neamţ. Cu o istorie de peste şase secole, Târgu Neamţ păstrează încă numeroase aspecte interesante din trecut, care impresionează nu doar prin vechime, ci şi prin originalitatea lor.

Cercetătorii au fost întotdeauna fascinaţi de povestea Cetăţii Neamţ şi de secretele sale, punând pe plan secundar săpăturile arheologice în vechiul oraş din apropiere. Prin expoziţia intitulată „Târgul de sub oraş. Descoperiri arheologice medievale şi moderne din Târgu Neamţ”, sunt prezentate publicului micile comori descoperite în oraşul nemţean.

Incursiune în aspectele vieţii urbane ale oraşului

Expoziţia se bazează pe vestigiile descoperite în timpul cercetărilor arheologice desfăşurate în Târgu Neamţ, în două etape diferite: anii ’70 – ’80 şi ultimul deceniu, cu rezultatele cele mai bogate şi patrimoniul cel mai impresionant.

Curatorul expoziţiei şi coordonatorul săpăturilor arheologice din Târgu Neamţ în ultimul deceniu, dr. Vasile Diaconu, le oferă vizitatorilor muzeului o incursiune în aspectele vieţii urbane ale oraşului.

Citește și Muzeul Viei și Vinului din Hârlău găzduiește Târgul Meşterilor Populari

Aici vor fi prezentate și informații despre cea mai veche biserică găsită în Târgu Neamț de către arheologi în anul 2015.

Detaliile despre alimentația oamenilor din Evul Mediu, climatul vremii, activitățile și obiceiurile celor din câteva secole în urmă pot fi descoperite în cadrul acestei expoziții, care va fi deschisă publicului până în luna septembrie.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!