Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Neamț: Munți de gunoaie la Roman

Neamț: Munti de gunoaie la Roman. Șeful Gărzii de Mediu Neamț, Iftime Petrariu, a prezentat două mari probleme din județul nostru. În timp ce România se află în procedură de infringement din cauza gropilor ilegale de gunoi și va trebui să plătească zeci, poate sute de mii de euro pe zi penalități la UE, la Roman și la Târgu Neamț e o situație imposibilă.

Două gropi temporare de gunoi au fost închise de Garda de Mediu

Două gropi temporare de gunoi au fost închise de Garda de Mediu, doar că gunoiul zace tot acolo. Chiar dacă va apărea o presiune din partea judecătorilor să se mute acest gunoi într-un depozit autorizat, procedura în sine de răscolire a acestui gunoi pentru transport va avea un impact destul de mare asupra mediului din aceste zone. Cu alte cuvinte, locuitorii din Roman și Târgu Neamț vor avea senzații olfactive „tari” când se va întâmpla acest lucru. Asta dacă se va întâmpla, pentru că în România orice e posibil.

Citește și: Neamț: Primăria va efectua lucrări de reabilitare și modernizare pe 30 de străzi

„Din 2015, de când s-a deschis depozitul de la Girov, am sistat depozitarea la două spații temporare de deșeuri. La Roman și la Târgu Neamț. În autorizația de funcționare scria clar – administratorul este obligat ca în termen de 2 ani de zile să ia toată această cantitate de deșeuri și să o ducă la un depozit autorizat. Nu s-a întâmplat asta. Și la Roman, și la Târgu Neamț am dat amenzi de peste 4 miliarde de lei. Iar la Roman am făcut și un dosar penal. La Târgu Neamț, de exemplu, nu se justifică dosarul penal pentru că în legislație scrie – dacă pune în pericol sănătatea sau viața oamenilor și a animalelor.

La Târgu Neamț e în afara orașului, e înierbat, într-o gaură. La Roman e foarte aproape de oameni, de case. Am făcut un dosar penal, l-am prezentat procurorului și este judecat. Să vedem ce o să decidă. Acum vă închipuiți, dacă se apucă să îl răscolească și să-l care acum, sub presiunea unei instanțe judecătorești, nu știu ce o să fie. Și la unii, și la alții s-au cărat 10-12% din total. Sub presiunea noastră, sub amenințările și amenzile date de noi”, a declarat Iftime Petrariu în ședința de Colegiu Prefectural din 28 februarie.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...