Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Neamț: Nereguli grave la angajatorii din domeniul protecției și pazei

ITM a constatat nereguli grave la angajatorii din domeniul protecției și pazei. În intervalul 22 februarie – 1 martie 2024, Inspectoratul Teritorial de Muncă Neamț a desfășurat o campanie națională în domeniul protecției și pazei. Detectând astfel o serie de deficiențe și aplicând sancțiuni contravenționale. Scopul campaniei a fost verificarea respectării legilor încheierii și executării contractelor de muncă.

În cadrul acestei campanii, au fost inspectate 18 companii și 33 de obiective de pază. Aceste acțiuni au condus la impunerea a 21 de măsuri pentru remedierea problemelor identificate și la aplicarea a 6 sancțiuni contravenționale. Printre acestea, s-au inclus:

  • 4 amenzi în valoare totală de 44.500 de lei
  • 2 avertismente, punând în evidență gravitatea neregulilor în raport cu cerințele legale

Vezi și: Un conducător de autobuz a fost agresat de un pasager.

Principalele deficiențe constatate în timpul inspecțiilor au inclus angajarea de personal fără contracte de muncă scrise, neconformitatea cu durata legală a timpului de muncă și abateri în stabilirea programului de lucru pentru contractele cu timp parțial. De asemenea, au fost identificate probleme legate de neplata drepturilor salariale și de neînmânarea contractelor de muncă angajaților.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...