Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Neamț: Percheziții într-un dosar de fraude bancare

Percheziții într-un dosar de fraude bancare. Polițiștii din Neamț au efectuat percheziții în două județe într-un caz care vizează accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare frauduloase. Patru suspecți au fost reținuți în urma acțiunii. Potrivit Poliției, un individ în vârstă de 23 de ani a conceput un mod de operare pentru fraude bancare. Prin acesta redirecționa apelurile telefonice și transfera bani din conturile bancare ale victimelor către conturi controlate de el și complici. Criptomonedele erau folosite pentru a ascunde urmele tranzacțiilor.

„Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Neamț, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, au efectuat 4 percheziții domiciliare în județele Cluj și Satu Mare. Asta într-un caz în care se investighează accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare frauduloase.

Vezi și: Localitățile care rămân fără curent în perioada 12 – 18 februarie.

În urma investigațiilor, s-a constatat că, în perioada iunie 2023 și până în prezent, un tânăr de 23 de ani din județul Maramureș ar fi dezvoltat un mod de operare pentru fraudarea sistemelor bancare. Acesta ar fi accesat ilegal conturile bancare ale unor persoane deținătoare de conturi de telefonie mobilă. Astfel redirecționând apelurile telefonice către numere de telefon controlate de el. De asemenea, ar fi transferat bani din conturile bancare ale victimelor către conturile complicilor săi. Acesta ar fi folosit criptomonede pentru a ascunde tranzacțiile.

Suspecții

Printre care se numără și tânărul de 23 de ani, precum și alte trei persoane cu vârste cuprinse între 33 și 42 de ani, din județele Satu Mare și Sălaj. Aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore și sunt cercetați pentru:

  • acces ilegal la un sistem informatic
  • efectuarea de operațiuni financiare frauduloase
  • complicitate la aceste infracțiuni

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Direcțiilor de Operațiuni Speciale, Analiză a Informațiilor și Combatere a Criminalității Organizate din Poliția Română, beneficiind și de suportul operativ al polițiștilor din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Cluj, Sălaj și Satu Mare.

Precizăm că pe durata procesului penal, suspecții au dreptul la toate garanțiile și drepturile prevăzute de lege, inclusiv prezumția de nevinovăție.”

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...