Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Neamț: Persoane care fac parte din Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi sunt suspectate de braconaj

Persoane care fac parte din Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi sunt suspectate de braconaj.

Trei personae care fac parte din Asociația Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Neamț sunt subiectul unei anchete penale. Motivul presupusul lor uz de armă și practici ilegale de vânătoare. La data de 8 februarie au avut loc cinci percheziții în Bicaz, Tașca și Tarcău, la locuințele celor suspectați.

Vezi și: 4,5 milioane de lei finanțare pentru sport.

Potrivit IPJ Neamț, investigațiile indică faptul că, în intervalul ianuarie-februarie 2024, mai multe persoane, cu vârste cuprinse între 38 și 55 de ani, din localitățile Bicaz și Tarcău, implicate în combaterea braconajului piscicol, ar fi desfășurat activități ilegale de pescuit pe lacul Izvorul Muntelui, cu intenția de a comercializa pește. De asemenea, aceștia ar fi practicat vânătoare ilegală pe diverse fonduri de vânătoare. Aceștia fiind implicați în împușcarea unor cerburi, cu scopul de a vinde carnea la evenimente private.

Vezi și: Localitățile care rămân fără curent în perioada 12 – 18 februarie.

În urma perchezițiilor domiciliare, autoritățile au confiscat aproximativ 100 de kilograme de pește congelat și proaspăt, diferite specii, aproximativ 80 de kilograme de carne de vânat, 17 rațe sălbatice, trofee de animale sălbatice, fragmente osoase de mistreț, piei de animale sălbatice, plase de pescuit, cartușe de armă, o matriță de confecționat muniție și arme de vânătoare legal deținute, precum și un dispozitiv de termoviziune. Ancheta este în desfășurare pentru a stabili cu exactitate circumstanțele întregii situații. La acțiune au participat polițiști din Bicaz, specialiști în arme, explozivi și substanțe periculoase din Neamț, Serviciul de Ordine Publică Neamț, Serviciul Criminalistic Neamț și forțele speciale SAS.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!