Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Neamț: ”Pinalti” dator la Primărie

”Pinalti” dator la Primărie. Fostul primar de Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, este dator instituției pe care a condus-o cu o sumă enormă, aproximativ 8,9 milioane de lei. Totul după ce Primăria Piatra Neamț l-a chemat în judecată pe Ștefan pentru recuperarea unor sume de bani constatate printr-un control al Curții de Conturi. Prima instanță care s-a pronunțat în cauză a fost Tribunalul Neamț. Pe finalul lunii octombrie 2021 magistrații pietreni a constatat că acțiunea primăriei pietrene este întemeiată. Aceștia l-au obligat pe Ștefan să achite 10,2 milioane de lei. Decizia instanței de fond a fost atacată de fostul primar dar și de primărie, iar cauza a ajuns pe rolul Curții de Apel Brașov care s-a pronunțat pe 1 aprilie. A fost admisă acțiunea lui Ștefan, iar datoria a fost redusă, dar nu cu mult.

Vezi și: Avertizare meteo de cod portocaliu.

„Admite apelul formulat de către pârâtul Ştefan Gheorghe împotriva Sentinţei civile nr. 1171/29.10.2021 pronunţate de Tribunalul Neamţ – Secţia I Civilă şi de contencios administrativ. Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că obligă pârâtul Ştefan Gheorghe la plata către reclamantul Municipiul Piatra Neamţ a sumei de 8.899.687,15 lei, cu titlu de prejudiciu. Menţine, în rest, sentinţa apelată. Respinge ca nefondat apelul incident formulat de apelantul-reclamant Municipiul Piatra Neamţ împotriva Sentinţei civile nr. 1171/29.10.2021 pronunţate de Tribunalul Neamţ – Secţia I Civilă şi de contencios administrativ. Definitivă. Pronunţată astăzi, 01.04.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei”, conform instanței.

Banii provin din niște contracte care au păgubit municipalitatea pietreană în perioada 2009 – 2015, inclusiv anveloparea unor blocuri din reședința de județ, iar sumele constatate de Curtea de Conturi, ar fi trebuit recuperate de primarul de la acele vremuri, Gheorghe Ștefan.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...