Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Neamţ: Ponderea şomerilor în județ este mică

În Neamţ, ponderea şomerilor este mică. În şedinţa Colegiului Prefectural, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) a prezentat datele conform cărora ponderea şomerilor în judeţul Neamţ se situează la 1,9%. Această cifră reprezintă raportul dintre numărul şomerilor şi populaţia stabilă cu vârsta cuprinsă între 18 şi 62 de ani.

Astfel, în judeţul Neamţ sunt înregistrate 6.776 de persoane fără ocupaţie dintr-o populaţie stabilă de 357.441 de locuitori. Dintre aceştia, doar 1.260 de şomeri beneficiază de indemnizaţie de şomaj. Un număr de 5.516 nu mai primesc acest sprijin financiar.

Citește și: Șoferii beți sau drogați, la volan, pot pierde permisul 10 ani.

Directorul AJOFM Neamţ, Daniel Chirilă, a precizat că în luna octombrie 2023, prin intermediul măsurilor active pentru stimularea ocupării forţei de muncă, s-a reuşit încadrarea a 513 persoane din evidenţa agenţiei.

Pe durata acestui an, AJOFM Neamţ a organizat două târguri de joburi, în urma cărora 84 de persoane au fost angajate pe loc, iar peste 300 de şomeri au fost selectaţi pentru a fi angajaţi ulterior.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!