Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Neamț. Primul caz de rujeolă din judeţ, la un copil nevaccinat din Roman

Primul caz de rujeolă din judeţ, la un copil nevaccinat din Roman. Luni, DSP Neamț a informat că s-a înregistrat primul caz de rujeolă în județ. Această afecțiune a fost confirmată săptămâna trecută la un copil de 3 ani din municipiul Roman.

Potrivit unui comunicat al DSP Neamţ, un copil nevaccinat împotriva rujeolei a fost internat la Spitalul Municipal de Urgenţă Roman din cauza simptomelor. Cu toate acestea, copilul a fost externat cu succes după o evoluţie pozitivă. Acesta este primul caz de rujeolă înregistrat în ultimii 3 ani.

Citește și „Generația ZET | Povestea unui Suferman cu Glugă” pe 27 februarie la Ateneul Național din Iași

Doi copii nevaccinați au fost identificați în timpul investigației epidemiologice, aceștia având contact direct cu băiețelul.

Unul dintre copii a fost supus vaccinării împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei (ROR), în timp ce al doilea copil, care are 11 luni, nu a putut fi vaccinat din cauza simptomelor asociate unei afecțiuni respiratorii. Acesta din urmă este sub supravegherea medicului de familie.

Începând de la declarația epidemiei naționale de rujeolă, în Neamț au fost vaccinați aproximativ 650 de copii dintr-un total de peste 6.700 înregistrați în catagrafie.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!