Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Neamț: Șoferi avertizați să elimine dispozitivele folosite pentru „rezervarea” locurilor de parcare

Șoferi avertizați să elimine dispozitivele folosite pentru „rezervarea” locurilor de parcare. Mai mult de 50 de persoane au primit avertismente și au fost instruiți să înlăture dispozitivele de blocare de pe locurile de parcare rezidențiale. Acest lucru s-a întâmplat în Piatra-Neamț, în cadrul unei operațiuni specifice menite să asigure disponibilitatea locurilor de parcare administrate. Asta pentru locurile rezidențiale sau cu plată pe oră. Avertizați au fost și pentru locurile precum spațiile publice folosite pentru parcare fără a fi desemnate în acest scop.

Nu s-au aplicat sancțiuni contravenționale

Timp de 30 de zile, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au identificat 51 de dispozitive sau plăcuțe utilizate pentru rezervarea sau ocuparea locurilor de parcare rezidențiale, acțiunea fiind în contradicție cu prevederile H.C.L. 103/2023.

Nu s-au aplicat sancțiuni contravenționale. Asta deoarece proprietarii locurilor respective au fost informați cu privire la interzicerea acestor practici și au procedat la demontarea dispozitivelor în cauză.

Vezi și: Amenzi pentru lipsa de responsabilitate!

Poliția Locală Piatra-Neamț a comunicat că, conform H.C.L. 103/2023 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului public de administrare, întreținere și exploatare a parcărilor rezidențiale și cu plată din municipiul Piatra-Neamț, este considerată contravenție și se sancționează cu amendă între 1.000 și 1.500 de lei

  • Amplasarea oricărui tip de indicatoare, marcaje sau înscrisuri care sugerează rezervarea locurilor de parcare.

De asemenea, se consideră contravenție:

  • Montarea unor însemne sau plăcuțe pentru rezervarea locului de parcare
  • Utilizarea neautorizată a sistemelor de blocare a accesului la locurile de parcare, fiind prevăzută o amendă între 500 și 1.000 de lei

Contravenientul trebuie să suporte costurile de desființare a lucrărilor și aducerea terenului la starea inițială. De asemenea, administratorul sau operatorul serviciului de parcare poate fi notificat pentru rezilierea contractului de prestare a serviciilor de utilizare a locului de parcare.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...