Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Neamț: Taxe de înmormântare diferite în Neamț și în Bucovina

Taxe de înmormântare diferite în Neamț și în Bucovina. Problema taxelor de înmormântare a redevenit subiect de discuție publică după ce un credincios din Neamț a adus în atenție practicile bisericești din Bucovina. Comparându-le cu cele din județul său. Într-o scrisoare adresată Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, IPS Calinic, credinciosul și-a exprimat nemulțumirea față de taxele percepute la înmormântare, inclusiv pentru tragerea clopotelor.

IPS Calinic a solicitat clarificări de la părintele paroh responsabil. Acesta a explicat că taxele sunt stabilite de Consiliul Parohial și se eliberează chitanțe pentru sumele încasate.

Citește și: Începe distracția pe pârtia de schi de la Durău.

Potrivit răspunsului parohului, pentru depunerea decedaților la capelă se percepe o taxă de 300 de lei. Pentru tragerea clopotelor, care se realizează electric, se percepe o sumă între 250 și 300 de lei. Acest lucru în funcție de durata pentru care se trage clopotul. S-a subliniat că nu există o taxă fixă pentru înmormântare, iar orice sumă primită este consemnată printr-o chitanță.

În scrisoare s-a adus în discuție și orarul capelei, care este deschisă între orele 7:00 și 21:00. Această decizie a fost luată pentru a preveni incidente neplăcute din trecut și din cauza lipsei de personal pentru supravegherea pe timpul nopții.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...