Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Neamț: Vizitele în secțiile de Pediatrie și Boli Infecțioase ale Spitalului Municipal Roman au fost suspendate temporar

Vizitele în secțiile de Pediatrie și Boli Infecțioase ale Spitalului Municipal Roman au fost suspendate temporar. Conducerea Spitalului Municipal Roman a luat decizia de a suspenda vizitele în secțiile de Pediatrie și Boli Infecțioase. Asta din cauza creșterii numărului de infecții respiratorii acute și a apariției cazurilor de rujeolă.

Această măsură vizează reducerea riscului de răspândire a bolilor contagioase, cum ar fi rujeola și gripa, în cadrul instituției medicale. Limitarea timpului de vizită și suspendarea vizitelor pentru pacienții cu astfel de afecțiuni sunt considerate esențiale pentru protejarea pacienților, personalului medical și a vizitatorilor.

Vezi și: Teatrul Luceafărul din Iași va organiza un spectacol artistic special la Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasă Parascheva”.

În celelalte secții ale spitalului, programul de vizite este organizat de luni până vineri, între orele 14.00 și 18.00, iar în weekend, între orele 10.00 și 12.00 și 14.00 și 18.00.

În județul Neamț au fost înregistrate 6 cazuri de rujeolă în acest an, toate în municipiul Roman. În ceea ce privește numărul cazurilor de gripă, infecții respiratorii acute, laringite și pneumonii, săptămâna trecută au fost internați 116 copii în secția de Pediatrie a Spitalului Municipal Roman și 68 de adulți în secția de Boli Infecțioase.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile din județul Iași!