Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Neamț: Zimbri observați în libertate în zona Agapia

Zimbri observați în libertate în zona Agapia. În cadrul unei operațiuni de monitorizare desfășurate în Parcul Natural Vânători Neamț, o turmă impresionantă de zimbri a fost surprinsă în sălbăticie. Oferind astfel o imagine captivantă a vieții naturale din România. Această observație ilustrează succesul remarcabil al proiectelor de conservare și creștere a populației acestui animal măreț. Zimbrii, care au fost reintroduși în țară în 1958 după o absență de două secole, demonstrează astfel că eforturile continue de protejare și gestionare a habitatului lor au dat roade. Contribuind la creșterea și menținerea numărului acestor creaturi impresionante în mediul lor natural. Scena rară și uluitoare surprinsă în Parcul Natural Vânători Neamț, în zona comunei Agapia, subliniază angajamentul și dedicarea echipei Romsilva. Asta în ceea ce privește monitorizarea și protecția zimbrilor în România.

22 de parcuri naționale

„Zimbrul este cel mai mare animal european de pe uscat. Masculul poate ajunge și la 920 de kilograme, iar femelele au o greutate mai mică, între 320 și 640 kg. Masculii sunt solitari, iar femelele de zimbru în libertate trăiesc în turme, alături de pui, până când aceștia ating maturitatea. A fost reintrodus în România în anul 1958, de către silvicultorii români, prin aducerea, din Polonia, a doi zimbri, numiți Podarec și Polonka, la două secole după dispariția lui din fauna țării. Treptat, s-au format mai multe nuclee de zimbri, unul din acestea fiind cel de la Parcul Natural Vânători Neamț.

Citește și 52 de plângeri penale pentru anumite infracțiuni, înainte de Garda de Mediu

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administrează trei nuclee de zimbri, la Bucșani Hațeg și Vânători Neamț, cu un efectiv total de peste o sută de exemplare. Parcul Natural Vânători Neamț, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Romsilva, este situat în Neamț. Parcul Natural Vânători Neamț se întinde pe o suprafață de 30.818 hectare, din care 26.190 de hectare păduri, pe versantul estic al Munților Stânișoarei și Subcarpații Neamțului, acoperind bazinul Ozanei și al Cracăului.” – transmite Romsilva

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!

septembrie 13, 2024

Unități de învățământ fără autorizație de securitate...

septembrie 13, 2024

ITM a efectuat controale la angajatori. În...