Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Suceava: 15 martie, termen limită pentru îndeplinirea condițiilor Schengen

Suceava: 15 martie, termen limită pentru îndeplinirea condițiilor Schengen. O companie din Fălticeni are la dispoziție o perioadă de o lună pentru a finaliza toate lucrările necesare pentru pregătirea aeroportului din Suceava conform noilor cerințe referitoare la spațiul Schengen. Contractul pentru lucrări a fost semnat de Regia Autonomă Aeroportul „Ștefan cel Mare” Suceava la data de 15 februarie. S-a stabilit ca termen limită pentru finalizare data de 15 martie.

Firma din Fălticeni va primi pentru lucrările și dotările necesare o sumă ce depășește puțin 210 mii lei. Adică aproximativ 42,25 mii euro. Pe lângă instalarea elementelor de semnalistică specifică, în interiorul terminalului vor fi amenajate cinci cabine pe fluxul de control conform schițelor furnizate. 14 cabine de sticlă existente vor fi desființate.

Citește și: Cetățenii români ar putea intra în Grecia fără controale Schengen

Aceste modificări sunt necesare deoarece odată cu reconfigurarea zonelor Schengen și non-Schengen, cabinele de control actuale ale Poliției de Frontieră și Vămii vor fi eliminate din terminal. Este important de menționat că zborurile non-Schengen vor fi gestionate din terminalul II al aeroportului Suceava.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...