Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Suceava: 25 de milioane de euro pentru lucrările de reparații și modernizare a străzilor din municipiu

25 de milioane de euro pentru lucrările de reparații și modernizare a străzilor din municipiu. În cadrul proiectului bugetului municipiului Suceava pentru anul 2024, se prevede alocarea unei sume de 125,66 milioane de lei (25,26 milioane de euro) destinate întreținerii, reparațiilor și investițiilor în infrastructura rutieră. Primarul Ion Lungu a detaliat, într-o conferință de presă, că din această sumă, 41,79 milioane de lei sunt alocate pentru reparații. Diferența de 83,87 milioane de lei este destinată investițiilor. Această sumă considerabilă va fi folosită pentru lucrări de modernizare sau construcție a unor noi obiective de infrastructură rutieră. Partea de reparații se va concentra, în general, pe asfaltări minore, precum plombări sau mici covoare asfaltice.

Primarul a subliniat că s-a încheiat recent un nou contract pentru reparații stradale. Acesta și-a exprimat speranța ca constructorii să lucreze la capacitate maximă în acest an. A menționat că prețurile contractelor au fost cu 40% mai mari decât cele de la licitația anterioară. A mai afirmat că aceasta ar trebui să încurajeze constructorii să își îndeplinească obligațiile.

Citește un alt articol de interes: Deschiderea centrului de sănătate în Iași de către Crucea Roșie Română.

Licitația pentru întreținerea și repararea străzilor, cu o valabilitate de 2 ani, a fost adjudecată de asocierea de firme SUCT Suceava, Autotehnorom Suceava și Florconstruct Suceava, cu o valoare maximă de 86,4 milioane de lei.

Despre suma semnificativă de 83,87 milioane de lei alocată pentru investiții, care echivalează cu aproximativ 17 milioane de euro, primarul Ion Lungu a explicat că aceasta va fi folosită pentru lucrări în infrastructura rutieră, inclusiv cofinanțarea necesară pentru ultimul tronson al Rutei alternative Suceava-Botoșani și asfaltarea a 10 străzi de pământ.

Nu ezitați să ne urmăriți pe Facebook, respectiv pe Instagram.

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...