Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Suceava: 350 de pacienți ajung zilnic la UPU

350 de pacienți ajung zilnic la UPU. În timpul sărbătorilor de iarnă, Unitatea de Primire a Urgențelor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Suceava a fost extrem de aglomerată. Flux-ul zilnic a fost de între 300 și 350 de persoane care căutau asistență medicală. În primele 8 zile ale anului nou, au fost examinați 2.136 de pacienți. Doar 544 dintre aceștia au avut nevoie de internare. Restul au fost tratate la centrele de permanență sau amânate până la redeschiderea cabinetelor medicilor de familie sau a ambulatoriilor.

Conform conducerii SCJU, există mai mulți factori care au contribuit la această situație tensionată, cel mai notabil fiind deficitul de medici specializați în urgențe întâlnit în toate spitalele județene. Totodată, aglomerația a fost cauzată și de decizia unor spitale municipale și orășenești din județ de a permite concedierea tuturor medicilor de pe anumite secții, ceea ce a dus la închiderea acestora și redirectionarea pacienților către Spitalul Județean. În plus, mulți pacienți nu au apelat la alte servicii de urgență, cum ar fi consultațiile la domiciliu oferite de Serviciul de Ambulanță sau centrele de permanență. Extinderea perioadelor de concediu ale unor medici de familie sau a celor din ambulatoriu a contribuit și ea la suprasolicitarea UPU Suceava.

Vezi și: Numărul cazurilor înregistrate la UPU a atins un nivel record.

Spitalul Clinic Județean a raportat și distribuția pacienților în funcție de codurile de culoare în perioada 1-8 ianuarie 2024:

  • Cod roșu: 4 pacienți;
  • Cod galben: 87 pacienți;
  • Cod verde: 1.651 pacienți;
  • Cod albastru: 214 pacienți;
  • Cod alb: 180 pacienți.

În această perioadă, 1.408 pacienți au ajuns la spital cu mijloacele lor proprii.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și pe Facebook pentru a fi la curent cu toate informațiile!

februarie 9, 2024

37 de milioane de lei pentru reconstrucția podului...

februarie 9, 2024

Șomaj mare la nivelul județului. La finele...

februarie 9, 2024

4,5 milioane de lei finanțare pentru sport....