Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Suceava: Ambasadorul SUA a vizitat Cetatea de Scaun

Excelența Sa Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA în România, a efectuat o vizită la Suceava, începând cu Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, însoțită de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur. Ulterior, au explorat Muzeul Satului Bucovinean, unde au admirat casele tradiționale cu arhitectură bucovineană, biserica de lemn și alte elemente etnofolclorice, încheind vizita cu un ceai la hanul sătesc. Ambasadorul Kavalec a exprimat aprecierea pentru această experiență și a realizat numeroase fotografii.

Vezi și: Tren care transporta lansatoare de rachete românești.

În continuare, ambasadorul SUA și delegația au vizitat Cetatea de Scaun a Sucevei, fortăreață medievală cu o istorie de peste 600 de ani, acum parte a Muzeului Național al Bucovinei. Președintele Flutur a prezentat eforturile de restaurare și consolidare a cetății, subliniind importanța acestui obiectiv pentru turismul din regiune.

La finalul vizitei, președintele Flutur a exprimat dorința de a dezvolta legături mai strânse între SUA și România. Asta prin intermediul Bucovinei și Sucevei, pentru a atrage mai mulți turiști americani în zonă.

Urmărește-ne pe Facebook, dar și pe Instagram, pentru a fi primul care află noutățile!