Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Suceava: Anul viitor, ROMATSA va îmbunătăți sistemul de aducere la sol a avioanelor în condiții de ceață

Anul viitor, ROMATSA va îmbunătăți sistemul de aducere la sol a avioanelor în condiții de ceață. Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a vizitat Aeroportul Suceava, beneficiarul unui proiect în valoare de peste 12 milioane de euro. Acesta este destinat consolidării siguranței și dotării cu utilaje de intervenție. Proiectul, deosebit de complex, a inclus construcția unui gard de securitate echipat cu

  • senzori avansați
  • amere de supraveghere

Acestea sunt conectate la centrul de securitate al aeroportului. De asemenea, s-a realizat un drum perimetral asfaltat de aproximativ 6,4 km, cu o lățime de 4 metri și acostamente pe ambele părți. Este dotat cu două straturi de asfalt și zone pentru încrucișări și așteptare.

Un alt articol: Suceava: Cel mai mare parc fotovoltaic din județ va fi la Forăști.

Clădirea nou ridicată, de aproape 600 mp, găzduiește garaje pentru vehiculele de intervenție. Totodată și echipamente esențiale pentru sistemele de alarmă și reacție rapidă, inclusiv pentru situații antiterorism. În cadrul aceluiași proiect, s-au achiziționat utilaje moderne pentru deszăpezire și intervenții în caz de incendiu. Un grup electrogen pentru asigurarea alimentării cu energie electrică a instalațiilor de aducere la sol a avioanelor, precum și echipamente speciale pentru deplasarea în zonele critice de la aeronave. Totodată, acesta a menționat că ROMATSA a anunțat o actualizare a sistemului ILS (Instrument Landing System) de la Suceava pentru a trece la categoria a II-a, permitând operarea aeronavelor și la o vizibilitate mai mare în caz de ceață. Acest upgrade ar putea facilita aterizările la Suceava în condiții de ceață și ar aduce aeroportul la un standard similar cu Aeroportul Otopeni.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram pentru a fi primul informat!