Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Suceava: Au început înscrierile pentru admiterea la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc

Au început înscrierile pentru admiterea la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc. Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc anunță începutul procesului de înscriere a elevilor pentru concursul de admitere în anul școlar 2024-2025. Sunt disponibile 168 de locuri în clasa a IX-a, la specializarea matematică-informatică, intensiv engleză.

Înscrierea se poate realiza online de către unul dintre părinți (sau tutore). Adminterea online se realizează accesând https://www.recrutaremapn.ro/signupform.php. Înscrierea prin prezentarea personală se face la biroul informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean în care domiciliază candidatul. Perioada de înscriere se încheie pe 22 martie, iar selecția va avea loc în perioada 5 februarie – 12 aprilie. Examinarea medicală a candidaților este programată între 19 februarie și 19 aprilie.

Vezi și: Terenuri gratuite pentru construcția de case destinate tinerilor.

Conducerea colegiului îi îndeamnă pe viitorii elevi să se alăture „marii familii a Armatei Române” și să opteze pentru una dintre cele 168 de locuri disponibile în colegiu. Colegiul asigură o educație complexă, cu accent pe filiera vocațională, profil militar, specializarea matematică-informatică, intensiv engleză.

Candidații pot fi elevi cu vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2024, absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial. Procesul de selecție constă în teste:

  • psihologice
  • evaluare a aptitudinilor fizice
  • interviu de orientare și evaluare, precum
  • o probă de concurs eliminatorie la limba și literatura română și matematică

În România, există cinci colegii naționale militare, iar planul de școlarizare pentru anul școlar 2024-2025 prevede 816 locuri scoase la concurs pentru clasa a IX-a la nivel național.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...