Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Suceava: Cluburi din municipiul Suceava amendate cu 100.000 lei fiecare şi activitatea suspendată pentru 60 de zile

În Suceava câteva cluburi au fost amendate cu 100.000 lei fiecare şi activitatea suspendată pentru 60 de zile. Două cluburi din municipiul Suceava au fost sancţionate.

Activitatea acestora a fost suspendată pentru 60 de zile, din cauza unor nereguli constatate de pompieri, se arată într-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Potrivit sursei citate, în urma unor controale inopinate la cluburile respective au fost identificate în interiorul acestora mai multe persoane decât capacitatea maximă admisă a unităţilor respective.

La unul dintre cluburi, au fost găsite în interior 690 de persoane, cu 90 peste limita autorizată. În cel de-al doilea au fost numărate 245 de persoane, deşi autorizaţia prevedea un număr maxim de 149 de persoane.

În zilele de 10 noiembrie şi 1 decembrie a.c., în urma activităţilor efectuate la două cluburi din municipiul Suceava, au fost constatate mai multe nereguli.

Astfel, în data de 10 noiembrie au fost identificate în interiorul obiectivului, prin numărare, peste 690 de persoane. Numărul maxim de utilizatori permis a fost depășit cu mai mult de 10%, conform documentaţiei tehnice care a stat la baza eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, în care sunt prevăzute doar 600 de persoane.

Citește și: Șoferii beți sau drogați, la volan, pot pierde permisul 10 ani.

De asemenea, în data de 1 decembrie, au fost identificate în interiorul obiectivului, prin numărare, 245 de persoane, depăşindu-se, astfel, numărul maxim de utilizatori permis cu mai mult de 10%, conform documentaţiei tehnice care a stat la baza eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, în care sunt prevăzute doar 149 de persoane’, precizează ISU.

Pompierii menţionează că în aceste cazuri a fost aplicată, pentru fiecare agent economic, o sancţiune contravenţională cu amendă în cuantum de 100.000 lei şi sancţiunea complementară de oprire a activităţii şi de sigilare a spaţiilor respective, pentru o perioadă de 60 de zile calendaristice, scrie agerpres.ro.

La cele două cluburi au mai fost descoperite câteva nereguli de natură tehnică, printre care și:

  • nefuncţionarea tuturor lămpilor din componenţa instalaţiei de securitate la evacuare,
  • blocarea/îngustarea căilor de evacuare şi acoperirea acestora cu elemente decorative-draperii,
  • îngreunarea accesului la un hidrant interior de incendiu,
  • pe calea de evacuare erau amplasate obiecte care puteau împiedica evacuarea,
  • scări de pe căile de evacuare placate cu material combustibil,
  • instalaţia electrică exploatată cu defecţiuni şi improvizaţii.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

februarie 9, 2024

La finele anului precedent, în județul Vaslui,...

februarie 9, 2024

4,5 milioane de lei finanțare pentru sport....