Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Suceava: Consiliul Județean va expune oferta turistică a Bucovinei la cinci evenimente de promovare turistică

La ședința Consiliului Județean (CJ) Suceava, din data de 31 ianuarie, va fi supus aprobării un proiect de hotărâre referitor la participarea Județului Suceava la cinci târguri de turism. Acestea se vor desfășura atât în țară, cât și în străinătate. Dacă propunerea inițiatorului, președintele CJ Gheorghe Flutur, va fi aprobată, delegațiile administrației județene sucevene vor lua parte la următoarele evenimente:

  • Târgul Internațional de Turism „BIT” (4-6 februarie, Milano),
  • Târgul Internațional de Turism „Tourism&Travel Expo” (15-18 februarie, Chișinău),
  • Târgul de Turism al României (15-18 februarie la Romexpo, București),
  • Târgul Internațional de Turism „Ferien Messe” (14-17 martie, Viena),
  • Târgul Internațional de Turism „Tour&Travel Warsaw” (21-23 noiembrie, Varșovia).

Vezi și: Tarifele pentru încălzire și apă caldă nu vor suferi creșteri.

Prin participarea la aceste târguri, județul Suceava își propune să-și întărească poziția pe aceste piețe turistice, cu scopul de a atrage un număr crescut de turiști din Italia, Austria, Republica Moldova și Polonia.

Aceste țări se află printre primele șase în clasamentul țărilor furnizoare de turiști pentru județul Suceava. Un factor important în atragerea unui număr mai mare de turiști din Italia îl constituie numeroasele zboruri directe operate de pe Aeroportul Internațional „Ștefan cel Mare” către Italia (Milano, Roma).

Participarea la Târgul Internațional de Turism „Ferien Messe” este o tradiție pentru Consiliul Județean Suceava, prima prezență a Bucovinei la acest eveniment datând din 2010. Piața austriacă este considerată importantă pentru destinația turistică Bucovina, datorită legăturilor culturale și economice stabilite de-a lungul timpului.

Participarea la Târgul de Turism al României își propune menținerea poziției județului Suceava în topul primelor 8 județe receptoare de turiști români la nivel național și creșterea interesului acestora pentru destinația turistică Bucovina. Bugetul alocat pentru aceste delegații sucevene este de 123.472 de lei din bugetul Județului Suceava.

Fii alături de noi pe Facebook și Instagram, pentru a fi primul informat!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...