Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Suceava: Contoare inteligente de gaz cu fonduri europene

Contoare inteligente de gaz cu fonduri europene. În cadrul unui proiect de modernizare a infrastructurii energetice din Suceava, aproape 3.000 de contoare inteligente au fost montate recent. Această inițiativă este parte a eforturilor companiei Delgaz Grid de a extinde contorizarea inteligentă și de a îmbunătăți rețelele electrice, cu sprijinul fondurilor europene

Proiectul, început la sfârșitul anului precedent, a înregistrat progrese semnificative, finalizând lucrările în 7 din cele 38 de zone planificate. Pe lângă contoarele inteligente, au fost instalate și 170 de tablouri electrice. Lucrările de modernizare a rețelei au atins un grad de realizare de 20%. În paralel, se desfășoară activități pentru implementarea infrastructurii software necesare pentru funcționarea sistemului de monitorizare inteligentă a distribuției (ADMS). Sistem care acoperă managementul energiei, contorizarea inteligentă și gestionarea întreruperilor. Proiectul este estimat să fie finalizat în luna septembrie a acestui an, iar Delgaz Grid a evidențiat colaborarea eficientă cu autoritățile locale, asociațiile de proprietari și comunitatea în general, contribuind astfel la buna desfășurare a lucrărilor.

Citește și Brutăriile, patiseriile și magazinele alimentare luate la control de inspectorii DSVSA Iași. Ce amenzi s-au aplicat

Investiția în proiectul menționat este cofinanțată cu fonduri europene, fiind evaluată la peste 60,7 milioane de lei. Această finanțare provine din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin intermediul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. Contribuția companiei depășește 13,7 milioane de lei, iar la aceasta se adaugă TVA în valoare de 14,1 milioane de lei.

În total, se prevede montarea a peste 10.500 de contoare inteligente în cartierele George Enescu, Zamca, Mărășești și Centru din Suceava. De asemenea, se va efectua înlocuirea aproximativ 25 de kilometri de cabluri și a peste 1.700 de tablouri electrice în cadrul rețelei de distribuție de joasă tensiune, contribuind astfel la modernizarea și eficientizarea sistemului energetic local.

Urmăriți-ne și pe paginile de socializare: Instagram și Facebook.

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...