Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Suceava: Discuții inedite cu Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român care a zburat în spațiu


Discuții inedite cu Dumitru Prunariu, singurul cosmonaut român care a zburat în spațiu. Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava și Colegiul Național ”Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc au fost gazdele a două evenimente remarcabile în cadrul EUCodeWeek, săptămâna trecută. Aceste evenimente au fost onorate de prezența ilustrului cosmonaut român, Dumitru Prunariu. EUCodeWeek este o inițiativă finanțată de Comisia Europeană, axată pe promovarea programării și a activităților tehnologice. Dumitru Prunariu, singurul român care a călătorit în spațiu, a fost invitat special la aceste întâlniri. Acolo unde, a împărtășit din experiența sa cosmică și a răspuns la întrebările elevilor, profesorilor și a celor prezenți.

Primul eveniment, intitulat ”De pe Pământ spre Lună și Marte”, a avut loc la Auditorium Joseph Schmidt din Suceava, organizat de Universitatea ”Ștefan cel Mare”. Prunariu a captivat publicul cu povestiri din timpul misiunii sale spațiale. Acesta a împărtășit informații despre explorarea Lunii și planurile viitoare pentru explorarea cosmică, inclusiv programul Artemis.

Vezi și: Polițiștii au testat noul sistem de legitimare și verificare.

Cel de-al doilea eveniment a avut loc la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, unde Dumitru Prunariu s-a alăturat organizatorilor proiectului EUCodeWeek. Prezența sa a fost o inspirație pentru participanți și a evidențiat importanța educației și a realizărilor în domeniul tehnologiei.

Dumitru Prunariu, în prezent general-locotenent în retragere al Forțelor Aeriene Române, este un expert recunoscut în domeniul spațial și deține funcții importante în mai multe organizații internaționale. Recunoașterea contribuțiilor sale în acest domeniu a fost marcată și de numirea unui asteroid în onoarea sa.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru a fi la curent cu toate informațiile!