Adminis.ro reprezintă portalul administrației ieșene

Regional

Meniu

Suceava: Fermierii protestatari au reclamat produse neconforme, iar autoritățile au solicitat efectuarea unor controale în piețe pentru a verificări

Fermierii protestatari au reclamat produse neconforme, iar autoritățile au solicitat efectuarea unor controale în piețe pentru a verificări.

În urma sesizărilor cu privire la introducerea pe piață a unor produse alimentare neconforme sau contrafăcute, autoritățile din Suceava au decis să efectueze controale în piețele agro-alimentare din județ. Această informație a fost comunicată de către Instituția Prefectului.

Prefectul Alexandru Moldovan a organizat o întâlnire cu directorii DSVSA, Direcţiei pentru Agricultură, APIA, ARR şi ISCTR, ca răspuns la protestele desfășurate de transportatori și agricultori.

Citește și Opera Naţională Română din Iaşi a obţinut o distincţie importantă la cea de-a doua ediție a Galei Premiilor Musicrit

Prefectul Sucevei a cerut Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale să efectueze o evaluare a competențelor agențiilor subordonate, deoarece, în prezent, fermierii sunt supravegheați simultan de reprezentanții a patru-cinci instituții.

De asemenea, el a cerut într-un mod urgent conducerii APIA Suceava să furnizeze o raportare referitoare la plățile subvențiilor pe anul 2023, programate și efectiv efectuate, destinate fermierilor și crescătorilor de animale din județ. Alexandru Moldovan a solicitat Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) Suceava un raport detaliat referitor la activitatea de control desfășurată în anul 2023. Acest raport conține informații privind numărul exact al controalelor efectuate, precum și cuantumul și numărul sancțiunilor aplicate și încasate în mod efectiv.

Nu uita să ne urmărești pe Instagram și Facebook, pentru a fi la curent cu toate informațiile!

aprilie 12, 2024

Mașini vandalizate pe o stradă din oraș....

aprilie 12, 2024

Avocatul Adrian Bourceanu este noul prefect al...

aprilie 12, 2024

Confiscare de lemn rar folosit la viori,...